Lofoten Insomnia Race - Rittrapport 12.08.2014

For første gang i år så stilte team GFD mannsterke på et ritt. Alle to hadde transportert seg opp til Lofoten og til start i Lofoten Insomnia Race.
Starten gikk 02:00 natt til lørdag, så det ble en lang fredag for undertegnede som startet dagen med å komme seg til Gardemoen kl 08:00. Vel fremme i Å ca 11 timer etterpå var det bare å skru sammen sykkelen og sjekke at alt hadde overlevd transporten (I all etterpåklokskap så burde jeg nok brukt litt mer tid på sistnevnte). Etter å ha sjekket at resten av mannskapet var vel innlosjert så bar det avgårde til rittkontoret for å hente startnummer. Rittkontoret var plassert ca 3 km unna start - Smart!
Da vi kom dit fant vi ut ved å spørre oss fram at rittkontoret ikke åpnet før en time etter annonsert åpningstid. Etter ca halvannen time etter annonsert åpning, og etter mye irritert tripping, så fikk vi da til slutt hentet startnummerene våres.

Tilbake i Å fortsatte oppladningen med inntak av en bedre hvalbiff middag, før man la seg nedpå et par timer for å lade. 01:30 var det opp igjen for å gjøre seg klar til start. Må innrømme at jeg har følt meg mer klar for andre ritt enn hva jeg gjorde akkurat der og da.

Likevel, etter litt småfrysing på startstreken var det godt å endelig dra igang da starten gikk. Etter bare få meter kom den første av maange tunneller, og allerede der hørte jeg smellene av de første punkteringene. Kjipt for dem.. Det som var kjipt for meg riktignok var at bare noen kilometer senere så var det min tur å pungtere. Makan! Begynte å bytte slange, men før jeg var ferdig kom en servicebil hvor jeg fikk låne et nytt hjul. Service! Etter rittet så jeg at jeg hadde fått et hull i dekket, så den nye slangen jeg byttet til ville ha rykki med nesten en gang.

Hadde det ikke vært for at servicebilen var opptatt med å hjelpe de andre stakkarene som pungterte helt i starten, så ville jeg nok ha klart å hente feltet. Men, med en stopp på nesten 5 minutter så hadde jeg ikke sjangs til å hente dem. Gjorde riktig nok et forsøk, men det eneste jeg oppnådde var å kjøre masse syre i beina. Hentet riktignok et lag på ca 15 - 20 stykker som hadde bestemt seg for å kjøre fellesstarten som en puljestart. Her var det som alltid god stemning med kjefting og smelling om å ikke blande seg inn i rulla.

Heldigvis er rittet over 23 mil så jeg hadde litt tid på å komme over skuffelsen og irritasjonen over pungteringen. Etterhvert som det ble litt mer kupert, og jeg hadde fått litt guffe ut av beina, så bestemte jeg meg for at det var mer kos å sykle alene enn å ligge bak rulla. Jeg hadde halvveis forventet å bli hentet av rulla, men det skjedde altså ikke.

Etterhvert hentet jeg flere og flere som hadde måtte slippe feltet, men disse var helt kjørt, så det ble bare å dra forbi dem.

Heldigvis var det knall vær, og siden rittet var over for min del, så fikk jeg god tid til å nyte landskapet underveis, og for et landskap! Det var ikke lenger noe å stresse med, så jeg stoppet å spiste på alle matstasjoner og kom i mål ca en time etter vinneren.

Finisher!

Kommentarer:

© 2019 - Team GFD